MEB ve TRT EBA işbirliği ile gerçekleşecek olan HERÇEV 2. Ulusal Resim Yarışması 9 Nisan 2021 tarihinde başlıyor.
HERÇEV, ilkini 2020 yılı Mayıs ayında ‘’Bu Bayram’’ temasıyla gerçekleştirdiği resim yarışmasının ikincisini bu yıl ‘Köprü’ teması ile duyurdu.
Bu tema ile çocuklardan beklenen, hayallerine sınır koymaksızın ulaşmak istediklerine bir köprü ile ulaşmayı resim çizerek ifade etmeleridir. Ulaşılmak istenen ; bir mekân, bir zaman veya bir kişi olabileceği gibi hayallerinin uzanabildiği herhangi bir şey de olabilir.
Yarışmanın duyuru metni aşağıdaki şekildedir:
Hey Arkadaşlar!
HERÇEV 2. Ulusal Resim Yarışması Başlıyor!
Bu yıl ki konumuz Köprü.
Köprüler; aralarında mesafe bulunan iki şeyi birleştirmeye yarıyor. Ulaşılması güç ve engellerle dolu bile olsa iki yaka arasına köprü kurmak mümkün.
Haydi, şimdi hayal et:
Bir köprün var ve
Onu istediğin her yere kurmakta özgürsün.
Olduğun yerden bir başka yere,
Birinin yanına ya da zamanın birine.
Yani hayallerinin ulaştığı her yere!
Haydi! Göster bize!
Senin köprün neleri birleştiriyor?
Uzun yıllar çocuklarla sanatsal faaliyetlerde bulunmuş değerli sanatçı ve eğitimcilerden oluşan sanat kurulunun rehberliğiyle şekillenen yarışmada pedagojik ve adil bir değerlendirme sistemi kurgulanmıştır.
HERÇEV 2.Ulusal Resim Yarışması ile ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar çizimlerinin yaşıtlarıyla değerlendirildiği bir yarışmaya katılmış olacaklar. Yarışmada yaşlara göre belirlenmiş 5 ayrı kademe bulunmaktadır.
Değerlendirmede kompozisyon yeteneği, kreatif düşünme, özgünlük, sayfanın tamamını boyamış olma, renkleri kullanabilme becerisi ve konuya uygunluk gibi ölçütler belirleyici olacaktır. Bu yıl kurulda kimler mi var? Daha yakından tanımak için isimlerin üzerine tıklayınız.
1969 yılında Kütahya’da doğan sanatçı, profesyonel sanat eğitimine 1986 yılında Ressam İlhami Atalay’ın atölyesinde başladı.
1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu.
Sanatçı, eserlerinde sonsuzluk ve zaman kavramları ile medeniyete ve insana dair tasavvurlarını kendine has üslubuyla işlemektedir.
Eserlerini papirüs, keten, Hint kağıtları, dut ağacından yapılmış kağıtlar, Türk kilimi parçaları gibi materyaller kullanarak katmanlı ve özgün bir üslupla ortaya koymaktadır.
Çocukluğundan itibaren süregelen gözlemleri ve sanat yaşamında edindiği tecrübeler ışığında geleneği modern üslupla yorumlayan sanatçı özellikle üç medeniyetin beşiği olan İstanbul temalı eserleriyle tanınmaktadır.
Cemal Toy; sanatçı kimliğinin yanı sıra farklı yaş gruplarından pek çok öğrenciye sanat eğitimi vermiştir.
Uzun yıllar çocuklarla pedagojik ve iyileştirici sanat çalışmaları ve çeşitli kurumlarda resim öğretmenliği yapmıştır. Ayrıca bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 kıtadan 13 farklı ülkeye seyahatlerde bulunarak dezavantajlı çocuklara sanat terapisi yapmış ve sanat eğitimleri vermiştir.
Ülkemizin dünyaya açılan penceresi niteliğinde olan İstanbul Sultanahmet’teki atölyesinde eserler vermekte olan sanatçı bir yandan sanat birikimini ve zevkini öğrencilerine ve gelecek nesillere aktarmaya devam etmektedir.
Ülkemizin yanı sıra çeşitli ülkelerde ve koleksiyonlarda tabloları bulunan Cemal Toy’un eserleri yurt içi ve yurt dışında pek çok karma ve kişisel sergide sanatseverlerle buluşmuştur.
Karma Sergiler:
Kişisel Sergiler:
Viyana Üniversitesinde Politik Bilimler ve Yönetim Bilişim Sistemleri eğitimi alan Gerdan; uzun yıllar
Viyana’da çeşitli eğitim kurumlarında çocuklara gönüllü sanat ve değerler eğitimi verdi.
Kocaeli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde lisansını, Marmara Üniversitesi İletişim
Fakültesinde bilişim alanında yüksek lisansını tamamladı. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesinde
pedagojik formasyon eğitimi aldı.
İstanbul Şehir Üniversitesinde öğretim görevlisi, çeşitli kamu ve özel kurumlarda görsel tasarımcı
olarak görev yaptı. Çeşitli çocuk dergileri ve kitaplarında çizgi ve yazıları yer alan sanatçı ayrıca
müstear isimlerle de farklı mecralarda yazdı, çizdi, boyadı.
2018’den bu yana TÜBİTAK BİLGEM ’de Görsel Tasarım Sorumlusu olarak çalışmaktadır. Aynı
zamanda birçok ulusal ve uluslararası STK’nın tasarım ve eğitim çalışmalarına gönüllü olarak hizmet
veren Güliz Gerdan, çocuklar için çevrimiçi sanat etkinlikleri düzenlemeye ve içerik üretmeye devam
etmektedir.
Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun oldu.
Üniversite eğitimi sırasında sanatla ilgilenmeye başladı. Emine Navruz’dan Minyatür, Orhan Dağlı’dan
Çiçek Ressamlığı dersleri aldı. Üniversiteden sonra çocuk eğitimi ve çocuk edebiyatı
alanına yöneldi. Farklı yazarlardan bu dalda süreli eğitimler aldı. Aylık çıkan
dergilerde yazdığı çocuk hikayeleri yayınlandı.
Çeşitli vakıf ve kurumlarda çocuklara sanat atölyeleri verdi. Çeşitli proje ve sergilere katıldı. Halen çocuklar ve yetişkinler için
sanat içerikleri hazırlayıp, sanat eğitimleri vermekte ve çocuklar için içerikler üretmektedir.
1988 yılı İstanbul doğumludur. Lise son sınıftayken resim dersleri almaya başlayan KOKOZ, 2005 yılından itibaren eğitimine Ressam Cemal Toy atölyesinde devam etmiştir. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalından mezun olmuştur.
15 senedir çeşitli kolejlerde görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışmakta olan sanatçı, okul dışında da çeşitli atölyelerde çocuk ve yetişkin gruplarına resim dersleri vermiştir.
“Hayallere Değen Resimler” projesiyle üç ülkede (Lübnan, Tayland, Afrika) yetim çocuklarla birlikte resim çalışmaları yapmıştır.
Çeşitli dergilerde sanat içerikli yazıları yayınlanmış ve “Üsküdar Kalemini Konuştur” konulu liseler arası resim yarışmasında jüri başkanlığı, “15 Temmuz” konulu resim yarşımasında jüri üyeliği, “Mevlana Haftası” konulu resim yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.
Sanatçı, özellikle resim alanında yaptığı çalışmalarda disiplinler arası bir yol izleyerek, farklı malzeme ve teknikleri birleştirerek özgün çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.
Birincisi, ikincisi, üçüncüsü bulunmayan yarışmada toplamda 25 çocuğa başarı ödülü verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca talep eden her çocuğa katılım belgesi gönderilecek ve katılımları belgeleriyle birlikte okullarındaki idareciler tarafından e-portfolyolarına işlenecektir.
Yarışma sonunda çocukların gönderdiği 100 eserden oluşan bir resim kataloğu hazırlanacak ve çeşitli mecralarda yayınlanacaktır.
Hediyeler yaş düzeylerine uygun kitap ve oyuncakların yanı sıra çocukların sanat yolculuğuna keyif ve kalite katacak, belki kimileri için yeni bir deneyim sunacak profesyonel sanat malzemelerinden oluşmaktadır.
Ödül listelerini incelemek için ilgili kademenin üzerini tıklayınız.
En başarılı bulunan 5 eserin sahibine:
En başarılı bulunan 5 eserin
sahibine:
En başarılı bulunan 5 eserin sahibine:
En başarılı bulunan 5 eserin sahibine:
En başarılı bulunan 5 eserin sahibine:
HERÇEV 2. Ulusal Resim Yarışması , köylerde ve şehirlerde ikamet eden, okul öncesi çağında olup bir kurumda kayıtlı olan ve olmayan her çocuğun rahatlıkla katılabileceği şekilde düzenlenip duyurulmuştur.
Yarışmada malzeme, teknik ve resmin çizileceği kağıdın ölçüleri çocuğun seçimine bırakılmış ve çizimlerin dijital yollarla kolayca iletilebildiği bir altyapı hazırlanmıştır.
Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.
Son Katılım: 16 Mayıs 2021 Saat 23:59
Mail listemize kaydolarak
gelişmelerden haberdar olun.
Mutlu bir çocukluk geçirmenin ve erişilebilir kaliteli eğitim almanın yeryüzündeki hiçbir çocuk için hayal olarak kalmaması gerektiğini düşünüyoruz.
Kocatepe Mahallesi,
Yağ iskelesi caddesi No:35/59
34045, Bayrampaşa, İstanbul
info@hercev.org
0552 646 24 05
Bizi Takip Edin!      
Biz Kimiz? | SSS | İletişim